Nieuwe holding, nieuwe CEO

Jeco Energies jongste pioneer in energie-oplossingen

HERENTALS, 1 juni 2022 – Al jarenlang bieden DSG België, DSG Nederland en hun onafhankelijke spin-off GENS Rental een vlotte service aan industriële bedrijven die nood hebben aan een spoedoplossing voor hun hoogspanningsinstallatie. Nu zullen de drie bedrijven  samengaan als één holding onder een nieuwe naam: Jeco Energies. Met deze koerswijziging, inclusief de aanname van CEO Bob Zegers, wordt er resoluut gekozen voor een investering in een nog sterkere marktpositie.

Metingen, technische diagnoses, assemblage, montage, keuring, onderhoud, herstellingen … DSG is een bedrijf dat zich richt op één niche, namelijk hoogspanningsinstallaties en industriële elektrische installaties. Binnen die tak neemt het ontzettend veel activiteiten op zich. Gecombineerd met de 24/7-interventieservice van spin-offbedrijf GENS Rental zijn ze een van de belangrijkste referentiepunten binnen de sector. “Om die naam nog verder kracht bij te zetten, besloten we om de Belgische en Nederlandse divisie samen te voegen en GENS Rental hierin terug op te nemen”, vertelt Jef Van den Brande, sinds 2015 eigenaar van de drie bedrijven. De nieuwe holding Jeco Energies is vanaf 1 juni 2022 een feit.

Nieuwe CEO

Deze evolutie wordt verder gekenmerkt door de komst van een nieuwe CEO. Bob Zegers, voorheen Algemeen Directeur Specialty Rental Europe bij Atlas Copco, vervoegt vanaf 1 juni het bestaande managementteam. Met zijn jarenlange ervaring in sales, marketing, operations en management vult hij de huidige groeiambities van het bedrijf goed aan. “Samen bouwen we Jeco Energies verder uit, onder andere door een aantal strategische overnames”, vertelt Bob Zegers. “Onze services en kwaliteit zijn gekend en we mogen op een vast klantenbestand rekenen in België en Nederland. Nu is het zaak om Jeco nóg verder op de internationale kaart te zetten en te pionieren in de energie-oplossingen van de toekomst.”

“Nu is het zaak om Jeco nóg verder op de internationale kaart te zetten en te pionieren in de energie-oplossingen van de toekomst.”

Bob Zegers, CEO Jeco Energies.

Betrouwbare oplossing

Onder de naam DSG kende het bedrijf de afgelopen jaren al een forse groei. Het team van medewerkers breidde uit van 25 naar meer dan 70, en met GENS Rental voegde DSG in 2017 de verhuur van zelfgebouwde mobiele transformatorcontainers toe aan het toch al brede bedrijfsportfolio. “We merken dat er behoefte is aan snelle en betrouwbare oplossingen bij het uitvallen van hoogspanningsinstallaties”, zegt Jef Van den Brande. “Daarom bieden wij een interventieservice aan die op elk gewenst moment kan worden opgeroepen. Door mobiele transformatoren, batterijcontainers en schakelcontainers in te zetten, springen onze specialisten in de bres voor de klant en zorgen we voor een tijdelijke oplossing die gegarandeerd het probleem verhelpt. We zijn oproepbaar in Europa, Afrika en Azië.”

Vooruitkijken

In die specialistische projecten staan de kwaliteitsnormen, veiligheidsvoorschriften en wettelijke reglementering altijd centraal. Daarnaast biedt DSG onderhoudscontracten aan om klanten te ontzorgen en hun installaties in topconditie te houden. Met een klantenbestand in binnen- en buitenland en alle vereiste expertise en technische skills in huis om hoogspanningsprojecten van begin tot einde te realiseren, timmert het bedrijf nu als één geheel en onder de nieuwe naam Jeco Energies verder aan de weg. “En achter ons sterke team staat met Bob een sterke, nieuwe leider”, sluit Jef Van den Brande af. “Daar zijn we ontzettend blij mee. We kijken uit naar bijzondere opportuniteiten in de komende jaren.”

Ga terug