Drie cabines met state-of-the-art technologie voor TotalEnergies Refinery Antwerp

DSG - Jeco Energies Group - produceerde en leverde drie prefab hoogspanningscabines voor explosiegevaarlijk gebied. TotalEnergies had een oplossing nodig voor de voeding van haar operationele en onderhoudsgebouwen op de raffinaderijsite in Antwerpen en schakelde onze experts daarvoor in. Vandaag staan de grote cabines– elk met vier aparte ruimtes voor hoogspanning, laagspanning, noodvoeding en batterij – tot hun dienst.

De vraag van TotalEnergies was specifiek: de voedingscabines zouden in een ATEX-zone 2 komen te staan (niet-permanent explosiegevaar). Om gevaarlijke gassen buiten de cabine te houden, plaatsten we een luchtgroep en creëerden we overdruk in de lokalen. De cabine is uitgerust met een systeem dat de luchtaanvoer automatisch sluit als het een LEL-alarm of H2-gas detecteert. Ook zorgen deurcontacten ervoor dat openstaande deuren automatisch worden gemeld. Rookontwikkeling wordt door een branddetectiesysteem gemonitord en doorgegeven aan de brandweer, maar ook via een sirene en externe visuele melding gesignaleerd aan de directe omgeving.

Gegarandeerde continuïteit

JECO Energies leverde drie cabines die elk vier lokalen bevatten: een hoogspanningslokaal met 11kV-cellen en transformator, een laagspanningslokaal met TAPC hoofdlaagspanningsbord, een laagspanningslokaal met ESWBD voor noodvoedingen en een UPS-systeem gekoppeld aan een batterijlokaal als back-upvoeding. Zo garanderen we de continuïteit voor TotalEnergies. Het batterijlokaal voerden we bovendien met een extractieventilator uit om vrijgekomen H2-gas bij het laden van de batterijen af te voeren.  Alle componenten in het batterijlokaal werden ATEX-proof uitgevoerd om te voldoen aan de veiligheidsnormen.

De maatwerkoplossing werd volledig ingericht en getest op de terreinen van JECO Energies en vervolgens met een uitzonderlijk transport naar TotalEnergies Refinery Antwerp vervoerd om met behulp van 400- en 750-ton kranen op de juiste plek geplaatst te worden. De cabines zijn elk 10 meter lang, 4 meter breed en 4 meter hoog, wegen 92 ton met nog eens 10 ton aan elektrische uitrustingen en zijn, met uitzondering van het dak, uit één stuk gegoten. Ze nemen dus veel ruimte in, maar dankzij de ruimte die JECO Energies bij Gens Rental zelf tot zijn beschikking heeft, konden we de klant volledig ontzorgen en deze installaties op voorhand afwerken én testen. Zo vonden er – buiten de levering – geen werken plaats op de site van Total Energies.  

Een veilige, complete installatie in drievoud, met alle wensen van de klant incluis.

Ga terug